Sallader & grönsaker, Vegetariskt quinoasallad med jordgubbar

Quinoasallad med jordgubbar, pistagenötter, mynta och fetaost

 
 
Världens längsta rubrik, men oj vilken god kombination! Salt fetaost till söta gubbar och så mynta och pistage på det. Den här salladen passar utmärkt till grillat kött eller precis som den är. Själv åt jag den till lunch i dagarna tre...Ordförrådet har gått på semester så ni får hålla tillgodo med en bildkavalkad istället...
 
 
Quinoasallad med jordgubbar, pistagenötter, mynta och fetaost 4 port
 
5 dl kokt, kall quinoa
3 dl skivade jordgubbar (ca 0,5 liter)
2 salladslökar
2 nävar ruccola
2 dl salta pistagenötter
100 g cocktailtomater
3 msk olivolja
100 g fetaost
3 kvistar färsk mynta
salt och peppar
 
Skär tomaterna i mindre bitar, skiva löken, hacka pistagenötterna grovt och blanda med quinoan. Blanda även ner ruccolan och myntabladen. Ringla över olivolja och salta och peppra och blanda ordentligt. Strö över fetaosten och pistagenötterna. Tada. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Kim:

F-A-N-T-A-S-T-I-S-K (är både du och salladen)!

Svar: äsch! (smicker!)
Karin Högberg