Pizza & focaccia karins kök, pizza med rödbetor, skördepizza

Skördepizza med betor och parmesan

 
Jag myser i fulla drag av att följa i sociala medier och bloggar vilka maträtter som lagas ur kokboken. Det dimper ner rätt många mail också, där blogg och bokläsare berättar om recept de testat och det är så förbaskat kul! Så, maila mig gärna eller hashtagg mig #karinskök @trattorian om du vill dela med dig av ett recept du lagat. I veckan har det bakats skördepizzor skall ni veta! Fastän det varken är skördetid eller säsong för betor så har den här pizzan blivit uppskattad. Jag gillart!  Den här pizzan har rätt få likheter med den traditionella pizzan, ingen tomatsås och betor som topping, men oj vad gott det är!
 
Pizzadeg

50 g jäst

4 dl kallt vatten

2 msk olivolja

1 tsk salt

10 dl mjöl samt mjöl till utbakningen

Häll vattnet i en bunke och rör ut jästen. Tillsätt salt och olivolja och arbeta in mjölet pö om pö. Arbeta gärna degen i maskin i ca 5 minuter. Låt degen jäsa under en kökshandduk i ca en timme.

Fyllning

100 g blandade råa betor, rödbetor, polkabetor och gula betor

100 g mascarpone

1 dl riven parmesanost

4 kvistar färsk oregano

Salt och svartpeppar

Parmesan och olivolja till servering

Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i två delar och kavla ut på ett mjölat bord. Lägg de två bottnarna på en plåt med bakplåtspapper. Rör samman mascarpone och den rivna parmesanen och salta och peppra. Bred ut oströran över pizzorna. Skala betorna och skär dem i ca 2 mm tunna skivor. Lägg betorna på osten och ringa över lite olivolja på varje pizza. Grädda i ca 15-20 min.

Servera med lite extra parmesan samt färsk oregano. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - JUNITJEJ:

Vad det ser gott ut!

#2 - - AngelicasVärld:

Men va gott!!

#3 - - Alice:

Ser ut som en riktig drömpizza, blev otroligt sugen på denna nu. Tack för receptet! Kram♥

#4 - - Kim:

Finns "risk" att det blir det nästa receptet jag testar!
Snygg! Och säkert sjukt god!

#5 - - Johanna:

För jag vet inte vilken gång i ordningen - fantastisk pizza! <3

#6 - - Lina:

Den här pizzan ser jättegod ut, den känns väldigt fräsch och med fina färger.