Grönsakspaj med smak av Italien
Det här är min standardpaj på bufféer och knytkalas. Den funkar i alla lägen och är omtyckt av de flesta. Det fina är också att den passar till allt eftersom den är vetetarisk. Jag brukar smaksätta den med basilika eller oregano. Mitt bästa tips är att steka grönsakerna i olivoja och lite smör innan, då smakar de finfint. Den här pajen blev mitt bidrag till måndagens bloggträff. Vilka underbara matkamrater jag har! Vi åt fantastiskt mycket gott och hade som vanligt väldigt trevlig. Skall så snart jag laddat över bilderna berätta mer!

Grönsakspaj

200 g smör
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 msk vatten
salt & peppar

Blanda mjölet med det rumstmempererade mjölet och tillsätt ev vatten samt salta och peppra. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda på 200 grader i ca 10 min.

Fyllning:

200 g blandad svamp
1 gul paprika
1 stor röd lök
100 g cocktailtomater
torkad basilika eller oregano
3 ägg
3 dl mjölk
100 g riven ost
salt & peppar

Skär grönsakerna i bitar och stek dem i olivolja och smör. Salta och peppra. Vispa samman äggen med mjölken och lägg grönsakerna i pajformen och häll därefter på äggstanningen. Toppa slutligen med den rivna osten. Grädda på 175 grader i ca 30 min.

#1 - - sofie mumsfillibaba:

Fantastiskt god paj!!! Bra tips att fräsa på grönsakerna lite först!

#2 - - Amy's piece of cake:

Den här pajen låter riktigt god!Som jag skrivit hos de andra så är jag liiite avis på era bloggträffar... har hotat med att våldgästa er! ;)

#3 - - Anonym:

Låter precis som något i min smak.. Du inspirerar mig verkligen till att laga mer mat!:)

#4 - - Katarina:

Mycket gott!

#5 - - Karin:

Javisst, jag är med på hur du känner för känner exakt lika när jag får sådana kommentarer på min träningsblogg. Vad underbart det är att kunna "byta inspiration":)

#6 - - Plommonet:

Alltså, jag vet inte om vågar laga den här pajen hemma hos mig. Risken är att jag inte äter något annat än den på ett tag och får skörbjugg (i min familj brukar vi skoja om att du får skörbjugg om du äter samma mat två dagar i rad. :P).#7 - - Ann-Louise:

Jag kan förstå att din paj alltid gör succé för den var verkligen supergod! Framför allt var det de smörfrästa svamparna och det knapriga skalet jag föll för.