Italienska mandelskorpor med rosmarin och choklad


Italienska mandelskorpor med rosmarin och choklad ca 25 st
100 g hel sötmandel
2 st ägg
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl råsocker
100 g 70-procentig choklad
0.25 tsk bakpulver
2 kvistar rosmarin
Så här gör du:
Hacka mandlarna och chokladen grovt, det behöver inte alls vara jämt och fint, tänk rustikt! Blanda sedan de hackade mandlarna, hackad rosmarin och choklad med mjöl, socker, bakpulver gärna direkt på din diskbänk. Knåda i äggen. Knåda ihop till en deg och rulla till två eller tre rullar beroende på hur stora skorpor du vill ha. Baka rullarna i 15-20 minuter i 175 grader tills de fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna och skiva dem i ca 1 cm tjocka skorpor. Sänk ugnen till 125 grader och torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra.








Rosmarin och choklad? Låter som en spännande kombo! Tänkte bara tipsa om att hoppa över att hacka mandeln överhuvudtaget när man bakar cantuccini. Man skär liksom igenom dem ändå när man skär till skorporna :-)