Bröd, bullar & kakor, Desserter biscotti, biscotti med choklad och rosmarin, cantucci

Italienska mandelskorpor med rosmarin och choklad

 
 
Italienska mandelsorpor. Cantucci. Eller biscotti om du hellre vill det. Med handen på hjärtat undrar jag om det inte är de här små rackarna vi konsumerar mest av när vi är i Italien. I alla fall var det så vid förra årets Kalabrienresa...Doppa dem i kaffet eller i vin santo eller servera dom till glass. De är förbaskat goda vilket som. Det är lika bra att sägas direkt att det inte är lönt att baka en sats, gör en dubbel på direkten, jag lovar, de kommer gå åt. De här skorporna smaksatte jag med rosmarin och choklad, en kombination jag är väldigt förtjust i, men det går naturligtvis bra att smaksätta dem med precis vad du vill. 
 
 

Italienska mandelskorpor med rosmarin och choklad ca 25 st

100 g hel sötmandel
2 st ägg
4
 dl
 vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl råsocker
100 g 70-procentig choklad

0.25 tsk bakpulver

2 kvistar rosmarin

 
Så här gör du:

Hacka mandlarna  och chokladen grovt, det behöver inte alls vara jämt och fint, tänk rustikt! Blanda sedan de hackade mandlarna, hackad rosmarin och choklad med mjöl, socker, bakpulver gärna direkt på din diskbänk. Knåda i äggen. Knåda ihop till en deg och rulla till två eller tre  rullar beroende på hur stora skorpor du vill ha. Baka rullarna  i 15-20 minuter i 175 grader tills de fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna och skiva dem i ca 1 cm tjocka skorpor. Sänk ugnen till 125 grader  och torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Karin:

Rosmarin och choklad? Låter som en spännande kombo! Tänkte bara tipsa om att hoppa över att hacka mandeln överhuvudtaget när man bakar cantuccini. Man skär liksom igenom dem ändå när man skär till skorporna :-)

#2 - - Sandra:

Åh, så gott! Hoppas att allt är bra med dig Karin.
Kram S

#3 - - angelicasvarld.blogg.se:

Ser ju underbart smarrigt ut - å vilka underbara bilder!

En härlig måndag önskar jag dig!

#4 - - ronja:

oj så gott!

#5 - - Fröken:

Såg sjukt gott ut! Dessutom fina och inspirerande bilder. :)