Vilket är det dyraste köttet i Sverige?

2 januari 2023

Du har säkert någon gång funderat över vilket det dyraste köttet i världen är. Det finns trots allt vissa typer av kött i köttdisken hos din lokala matvaruaffär som kan vara ganska dyra, och kött är i allmänhet bland de dyraste livsmedlen som man kan köpa i matvaruaffären.

Men vilket kött är det dyraste då? Ja, jag har faktiskt gjort lite efterforskning och kommer idag lista de fem dyraste köttsorterna just nu. Utöver detta kommer jag även kolla lite närmare på om man måste köpa dyrt kött för att det ska vara gott, och vad man kan göra får att få så billigt pris som möjligt på kött.

De 5 dyraste köttsorterna i Sverige

Så vilka är de dyraste köttsorterna i Sverige? Här har du svaret:

  1. Wagyu-biff kostar ungefär 4000 kronor per kilo.
  2. Oxfilé kostar cirka 600 kronor per kilo.
  3. Lammrostbiff kostar omkring 450 kronor per kilo.
  4. Entrecote har ett pris på cirka 400 kronor per kilo.
  5. Ryggbiff kostar ungefär 350 kronor.

Såklart kan priser variera beroende på uppfödare och vilken kvalité det är på köttet. Detta är dock de vanligaste priserna som du kan räkna med att betala för dessa köttsorter i Sverige.

Måste kött vara dyrt för att vara gott?

Nej, kött behöver inte vara dyrt för att vara gott. Det finns faktiskt gott och kvalitativt kött som är mycket prisvärt. Det är dock viktigt att komma ihåg att kvalitetskött kostar mer pengar.

Om du vill ha bästa möjliga kvalitet på ditt kött bör du vara beredd att betala lite extra. Men om du har en stram budget finns det fortfarande många bra alternativ. Gris och kyckling är vanligtvis billigare än till exempel nöt- och lammkött, och så länge du köper svenskt kött kan du vara säker på att den är av god kvalitet.

Vad kan du göra för att få det bästa priset på kött?

Det finns några saker du kan göra för att få det bästa priset på kött. Här är de tre tips som jag lärt mig under alla mina år av att handla kött i affär.

  1. Jämför priserna i olika butiker.
  2. Köp i stora mängder.
  3. Leta efter specialerbjudanden och rabatter