Vad jag gillar att göra när jag inte lagar mat

19 januari 2023

Hej igen bloggen! Hur osannolikt det än må låta gör jag faktiskt från tid till annan andra saker än att bara stå i köket och laga mat. Jag vet att min bloggs huvudsyfte är om just mat, men just idag har jag ingen större lust att skriva om något relaterat till mat.

Så i stället tänkte jag i detta blogginlägg dela med mig av några av de andra saker som jag gillar att göra när jag inte lagar mat.

Gå på långa promenader

En av mina favoritsaker är att gå på promenader. Jag bor nära en park som är riktigt vacker, så ibland tar jag bara med mig en bok och spenderar ett par timmar med att gå runt och njuta av landskapet.

Det är enligt mig ett av de bästa sätten att rensa huvudet och slappna av. Jag brukar ha som mål att åtminstone jag gå 3 gånger i veckan i minst 30 minuter, men om jag har mer tid går jag gärna längre.

Spela piano

Jag har spelat piano sedan jag var liten och det är något som jag verkligen tycker om att göra. Det är ett bra sätt att varva ner efter en lång dag, och det är också något som jag kan göra även när jag inte har så mycket tid.

Det var länge sedan jag tog pianolektioner, men det mesta går nuförtiden att lära sig på egen hand med hjälp av internet. Jag arbetar för närvarande med att lära mig några nya stycken och förbättra mina färdigheter när det kommer till pianoackord.

Gå på bio

Finns det något bättre än att gå på bio? Ja, det skulle väl vara att laga och äta mat isåfall, hehe. Jag älskar att gå på bio för att luta mig tillbaka, slappna av och fly in i en annan värld i ett par timmar.

Min favorit genre är thrillers/mysteriefilmer, men jag gillar också en komedier eller dramafilmer- Några av mina favoritfilmer är Her, Gone Girl, Beck och La La Land.