Såhär håller jag ordning och reda i mitt kök

5 februari 2023

Hej igen bloggen! Idag ska jag dela med mig av några tips om hur du håller ditt kök snyggt. Jag vet att köket för många av oss är hemmets hjärta och kan vara en riktig utmaning att hålla rent och fint. Men med några enkla tips går det faktiskt att hålla ordning och reda i köket!

Jag har under åren samlat på mig en hel del bra knep och trix som hjälp mig avsevärt i mitt dagliga liv när det gäller att hålla köket rent. Jag hoppas att genom att dela med mig av några av dessa med dig kan detta göra ditt liv lite enklare också!

1. Använd förvaringsbehållare för att organisera dina skåp

Mitt första tips är att använda förvaringsbehållare för att organisera dina skåp och ditt kylskåp. Det kan vara allt från plastlådor till korgar eller till och med vackra burkar. Genom att ha allt på sin plats blir det mycket lättare att hålla ordning och reda och du vet exakt var allt finns när du behöver det.

Börja med att tömma skåpen och kylskåpet och ta ut allting. Börja sedan med att sortera allt i kategorier som frukt, grönsaker, kryddor osv. När allt är sorterat kan du sedan börja sätta tillbaka saker i skåpen och kylskåpet med hjälp av förvaringsbehållare. Detta kommer att hjälpa till att hålla allt organiserat och snyggt.

2. Torka alltid av köksytorna

Näst ut på tur av mina ett tips för att hålla köket snyggt är att alltid torka av ytorna efter matlagning eller om du ätit. Detta gäller allt från spishäll och bänkskivor till bord och stolar. Eventuella smulor eller andra matrester bör städas bort omedelbart för att behålla en fräsch och ren känsla i köket.

Det tar verkligen inte lång tid alls att bara torka av ytorna lite snabbt med en blöt disktrasa och det gör en sådan skillnad. Dessutom är det hygienskt att hålla köket rent!

3. Släng sopor regelbundet

Ett annat bra tips för att hålla köket rent är att se till att du slänger skräp regelbundet. Detta är i synnerhet viktigt när det kommer till komposten, men även övriga sopor bör slängas regelbundet.

Om du har en kompostbehållare, se till att tömma den med några dagars mellanrum så att den inte börjar lukta. Övriga sopor kan du tömma en gång i veckan, eller så fort som sopkorgen blir full.

4. Diskar regelbundet

Sist men inte minst på denna lista av tips för att hålla köket snyggt är det bra att diska regelbundet. Jag vet att det kan vara frestande att låta dem stå i diskbänken till slutet av dagen, men det är verkligen lika bra att diska dem så fort du kan.

Om du har en diskmaskin är det dock inte lika viktigt att du diskar lika ofta. Du sparar både pengar och på jordens resurser genom att bara sätta på diskmaskinen när det verkligen är full.