Mina 4 favoriträtter (som jag inte klarar mig utan)

27 november 2022

Som många av er känner till älskar jag att laga mat och att prova nya recept. Av denna anledning tänkte jag att det kunde vara roligt att jag dela med mig av några av mina senaste favoriträtter!

Här är därför 4 rätter som jag verkligen har gillat på sistone! Du får gärna höra av dig om du har några tips på maträtter jag bör testa framöver. Jag tar gärna till mig av inspiration från alla möjliga håll.

1. Kryddig korv- och linsgryta

Grytan är rejäl och mättande, men ändå tillräckligt lätt för att du inte ska känna dig onyttig efteråt. Jag gillar att använda varm italiensk korv såsom salsiccia, men du kan lika väl använda vilken typ av smakrik korv som helst. Utöver korv innehåller grytan rikligt med grönsaker som morötter, selleri, tomater, grönkål och givetvis även linser. För att ge den lite extra smak lägger jag också i lite vitlök, tomatpuré och rödvin.

2. Soppa med rostad squash

Den här soppan är så krämig och smakrik, och den är verkligen enkel att göra. Den är dessutom vegetarisk och glutenfri, så den är perfekt för personer med kostrestriktioner. Faktum är att rostade squashen och soppan är en utsökt kombination. Jag gillar även att garnera soppan med lite smulad getost då detta ger en fin syrlighet.

3. Kyckling Teriyaki Bowls

Detta är en rolig twist på traditionell teriyakikyckling. Jag gillar att använda brunt ris i stället för vitt, och jag lägger i massor av grönsaker för att göra det till en komplett måltid. Det som är extra viktigt att tänka på när man lagar kyckling är att alltid tillaga den tills den inte längre är rosa i mitten (dvs den ska vara helt vit i mitten). Genom att göra detta säkerställer du att den är helt säker att äta.

4. Spaghetti med köttbullar

En klassiker som alltid går hem. Det är en så enkelt att slänga ihop och det i princip omöjligt att misslyckas med denna goda maträtt. Nyckeln till god spaghetti och köttbullar är att se till att köttbullarna är väl kryddade. Jag brukar använda en kombination av nötkött, fläskkött och kalvkött till mina köttbullar, eftersom det ger dem bäst smak.