Hur fixar man den perfekta grillkvällen?

7 april 2023

Sommaren är som alla vet slut för länge sen, och numera är det kanske inga superbra väder för att vara ute och grilla och anordna en grillkväll med nära och kära.

Som tur är det sommar nästa år igen innan du vet ordet av. Och när det väl är varmt och skönt ute igen gäller det att du ser till och är förberedd och vet hur du fixar den perfekta grillkvällen.

Jag själv har anordnat flera lyckade grillkvällar och har på så sätt samlat på mig många tips och tricks på vägen som gjort att mina grillkvällar bara blivit bättre och bättre. Istället för att du ska behöva testa dig fram precis som jag gjort, tänkte jag dela med mig av mina kunskaper så att du nästa sommar ska kan fixa den perfekt grillkvällen!

1. Köp mer mat än du tror att du behöver

Alla erfarna grillvärdar vet att det alltid är bättre att ha för mycket mat än för lite. Det finns inget värre än att få slut på mat och att ens gäster går hungriga därifrån, så det är viktigt att se till att du har gott om mat.

Detta innebär att du eventuellt måste köpa mer mat än du tror att du behöver, särskilt om du ska grilla till en stor grupp människor. Förutom kött ska du se till att ha gott om tillbehör och snacks tillgängliga.

Genom att ha ett brett utbud av mat försäkrar du dig på att alla på din grillfest blir mätta och belåtna.

2. Drycker som passar alla

En annan viktig del av varje grillfest är att tillhandahålla drycker som passar allas smak. Detta innebär att ha ett bra urval av både alkoholhaltiga och alkoholfria drycker

Om du serverar alkohol ska du se till att du har tillräckligt mycket för alla dina gäster samt några alkoholfria alternativ för dem som inte dricker eller kör bil. Och se såklart till att drycken är väl kyld!

3. Rätt musik

Rätt musik kan verkligen skapa en bra stämning för en bra grillfest. Se till att du har en spellista med låtar som alla kommer att gilla, med en blandning av genrer och tempon

Med några mer avslappnade låtar skapas en avslappnad atmosfär, perfekt för att njuta av maten och det goda sällskapet.