Sensommarmat - i samarbete med Spisa

Kall gazpacho, 4 personer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 gurka
1 röd paprika
2 burkar körsbärstomater
3 msk olivolja
1/2 kruka koriander
Salt & svartpeppar
Skala och grovhacka löken och vitlök. Skär gurkan och paprikan i mindre bitar. Mixa lök, vitlök, gurka och paprika med tomater, hackad koriander, olivolja och salt och peppar. till en slät soppa. Servera med koriander.

Pizza Bianco, 1 pizza
Pizzadeg
1/2 paket färsk jäst (25 g)
2 dl vatten
2 msk olivolja
1 krm salt
4 dl vetemjöl
Fyllning:
1 burk ricotta
1 zucchini
1 skivad rödlök
3 tomater
3 mozzarellabollar
1 kruka färsk basilika
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Lös jästen vattnet och tillsätt olja, salt och vetemjöl. Arbeta ihop degen och jäs i 30 min. Kavla ut degen till en stor pizza eller fyra mindre. Bred ut ricottan på botten lägg därefter på skivad zucchini, skivade tomater, lök och skivad mozzarella. Salta och peppra. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 15 och servera med basilika.
Kantarellpasta med timjan, 4 port
Kokt spaghetti till 4 personer
- 400 gram
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 200 gram kantareller
- 1 msk
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk hackad timjan Salt och svartpeppar
- Skala och finhacka löken och vitlöken. Ansa kantarellerna. Stek kantareller, lök och vitlök u smör tills löken mjuknat. Tillsätt grädde, timjan, salt och peppar och sjud i ca 10 minuter. Servera med nykokt pasta.