Bröd, bullar & kakor äpplebröd

Äpplebröd med hasselnötter

 
Jag är en periodare i det mesta. Framförallt i vad jag äter. Just nu är jag inne i en baka-bröd-period och det jag bakar allra mest är det här äppelbrödet med hasselnötter. Det fina med det här brödet är att du liksom kan slänga ner lite av sånt du har hemma. Ibland slinker det ner filmjölk eller keso som har gått över bäst-föredatum och ibland hoppar jag hasselnötterna och blandar ner solrosfrön istället. Hursomhaver, gott blir det i alla fall och snabbt går det! En sisådär timme och du har ett finfint bröd som är väldigt gott med en bit starkt ost. 
 
I övrigt? Jotack vi hänger i! Förra veckan spenderades i Sevilla och där fick vi välbehövlig sol, lite värmen men framförallt tapas. Jag åt en himmelst ljummen getost med karamelliserad lök och jag har inte kunnat sluta tänka på den sedan dess så om ni vet var jag kan få tag på en riktigt bra getost i Göteborgsområdet får ni gärna hojta! 
 
 
 
Äpplebröd med hasselnötter, 2 st
 
12 dl vetemjöl 
4 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 1/2 dl mörk sirap 
4 rivna äpplen 
2 dl hackade hasselnötter
1l vätska (t.ex. mjölk, vatten eller filmjlök)
1 tsk salt
pumpakärnor till garnering
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 180 grader. 
Riv äpplena och hacka hasselnötterna grovt. Blanda alla ingredienserna i en stor bunke och häll sedan upp smeten i två alånga formar med bakplåtspapper. Strö över pumpakärnorna. Grädda i mitten av ugnen, i ca 60minuter.