Rödbetshummus - igen!

Kikärtorna regerar i vårt kök, som vanligt. När vi inte äter kikärtsbiffar äter vi hummus, och speciellt den här rödbetshummusen. Den har ju hängt med ett tag nu, receptet finns i min kokbok men jag har en tendens att glömma bort den då och då. För ett par veckor sedan var vi i Paris och hör och häpna, åt väldigt mycket kikärtor! I Paris finns fantastisk falafel och inte minst hummus och det var där vi åt just en rödbetshummus som fick mig att komma ihåg hur gott det faktistk är. Vår Parisresa tänker jag återkomma till i ett snare inlägg men här kommer receptet på världens godaste rödbetshummus!
Rödbetshummus
400 g kokta kikärtoor
3 stora kokta rödbetor
1 dl olivolja
1 dl vatten
1 msk citronsaft
1 nypa spiskummin (eller mer om du gillar spiskummin)
1 tsk tahini
Dela rödbetorna och lägg i en mixer, tillsätt samtliga ingredienser och mixa i ca 5 minuter tills du har en slät hummus. Hummusen håller sig i kylen i ca 3-4 dagar.




Oh, vad spännande med rödbetshummus, det måste jag prova. Ser gott ut!