Middag på 15 minuter - kycklingsallad med parmesan och mangold

 
Jag befinner mig i den berömda skrivbubblan. Med en vecka som innehåller två deadlines finns det varken tid eller lust för matlagning. Jag glömmer att äta, men dricker desto mer kaffe och te... Häromdagen hastade jag mig igenom mataffären och grabbade tag i en grillad kyckling eftersom jag någonstans i bakhuvudet hörde en röst som sa, det kanske kunde vara bra att äta lite lunch? Sagt och gjort, det blev en enkel sallad med grillad kyckling, mangold och en dressing med parmesan. Lunch, eller varför inte middag, på 15 minuter. 
 
I övrigt befinner jag mig i något slags kärleksrus. Jag får så mycket fina kommentarer om kokboken att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Det är förmodligen det här som är motsatsen till näthat, delad glädje, uppmuntran och allmän kärlek. Jag gillart! Tack alla ni som läser och berättar vad ni tycker! <3
 
Det här med recept på den här salladen...ja, man tager vad man haver, och måtten är ärligt talat inte så noga...
 
 
 
 
Kycklingsallad med parmesan och mangold, 4 port
1 grillad kyckling
100 g mangold
1/4 savoykål
1 näve sockerärtor
ca 20 körsbärstomater
1/2 purjolök
 
Dressing
2 dl creme fraiche alt matlagningsyoghurt
2 msk olivolja
2 dl riven parmensan
1 msk citronsaft
svartpeppar
ev lite salt
 
Skär kycklingköttet i bitar, skiva mangold, savoykål grovt. Skär purjolöken i tunna skivor och dela tomaterna. Förväll sockerärtorna genom att snabbt koka upp dem i någon minut och därefter skölja dem i kallt vattten. 
Rör samman creme fraiche/matlagningsyoghurt med parmesan, olivolja, citronsaft och smaka av med salt och peppar. Blanda med salladen. 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Robex Lundgren:

mums

#2 - - Louise:

Snabba och nyttiga måltider måste vara det bästa som finns :D

#3 - - Micaela:

Åh va GOTT det ser ut! Måste testas!

#4 - - Micaela:

Åh va GOTT det ser ut! Måste testas!

#5 - - joe:

Mums så gott. Passar bra nu när det är lite varmare i luften

#6 - - ɑ n n i k ɑ:

Mums!

#7 - - Linnéa Pyrrö:

Borde testa! Mumms

#8 - - Beautybyvannii:

Åh, vad gott det ser ut! Det här receptet kommer jag definitivt pröva! :)