Chokladdrömmar

 
Jag har mått bättre. Vilken tur att jag har en egen blogg där jag kan tala om för alla hur ynklig jag är just nu. Om jag hade varit man hade jag kolat vippen för längesen. Bara så ni vet. Jag försöker läsa och skriva. Det går sådär. Huvudet är inte med efter en natt utan sömn. Kl 05 gav jag upp och gick och satte mig i soffan (kan inte ligga ner pga hostan) och satt och sov resten av morgonen med en 35 kilos hund i knät som bokstavligt talat vägrade lämna min sida. Överbeskyddande som få. Jag avrundade den här dagen med att slänga ihop de här chokladdrömmarna. Att baka och fota är det bästa sättet att rensa skallen på. När jag kört fast är det såna saker som gör att jag kan slappna av. Tänka på annat, göra om och göra rätt. De här kakorna är som en stor, varm kram. Tillsammans med ett glas iskall mjöl är det här det bästa som finns när febern knackar på dörren och astman vägrar ge sig av. Det  här receptet ger kakor med en ordentlig chokladsmak som är spröda i kanterna och  lite sega i mitten.
 
 
 
Chokladdrömmar ca 24 st
100g smör
3 dl socker
1 dl rapsolja
4 dl mjöl
1 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 tsk hjortronsalt
 
Vispa samman smör och socker tills det är vitt och pösigt. Vispa ner samtliga torra ingredienser och rapsoljan. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rulla bollar av ca 1 msk smet. Grädda i ca 8-10 min på 175 grader. Låt kakorna svalna på plåten innan du flyttar dem. 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Sanna:

Omg vad gott det ser ut

#2 - - G I N A ~:

åh.. ser jätte mumsigt ut! Om man nu inte hade godis förbud. :(

#3 - - Emilia:

Oj, vad gott det ser ut!!! Älskar din blogg, får så många tips på vad man kan baka... det negativa är att man går upp i vikt av detta!! ;)

#4 - - milla:

Ser riktigt mumsiga ut:)
krya ,krya

#5 - - Longevity - en blogg om hälsa:

Chokladdrömmar är inte fy skam

#6 - - Kajsa:

Åhh va goda de ser ut:):)

#7 - - Sara på Vardag.nu:

Gode gud vilka läckerbitar! Hoppas du piggat på dig :)

#8 - - Hanna:

De ser fantastiskt goda ut! Hoppas du mår bättre.