Semifreddo med mascarpone, jordgubbar & ladyfingers

 
Världens bästa efterrätt. Det blir inte krämigare och godare än så här. Och dessutom verkar alla älska den. Att den är lätt att göra och förbereda gör ju inte saken sämre. Låt dig inte avskräckas av att du behöver vispa i tre olika skålar, det är så värt det... Ytterligare en variant på semifreddo, den här med maränger och choklad hittar du här.
 
Jag älskar att bjuda på mat och att bjuda någon som härliga Henrik som älskar mat lika mycket som vi gör är så roligt! Jag vågar nog påstå att både Henrik och Peter var nöjda med den här efterrätten... Btw, kolla in Henriks blogg och snygga designshop - på egen risk, man vill nämnligen ha precis allt...
 
Semifreddo med mascarpone, jordgubbar & ladyfingers
5 dl vispgrädde
3 äggvitor
3 äggulor
100 g mascarponeost
2 dl socker
3 dl jordgubbar
10 st ladyfingers (avlånga kex som används till tiramisu)
 1 nypa vaniljpulver (jag använder det ekologiska)
 
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa därefter äggvitorna med någon matsked socker tills du har en fast marängsmet. Vispa slutligen  grädden och vispa även ner mascarponen när grädden har tjocknat. Blanda grädden med äggulorna och vänd därefter ner marängsmeten. Krossa kexen och vänd ner i smeten. Mixa jordgubbrna och vänd ner hälften i smeten, resten varvar du med smeten i formen. Lägg plastfolie i en ungsform och häll i smeten, Frys i ca 2-3 timmar och låt tina lite innan servering.
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg