Valnötsbröd

 
 
Ett härligt bröd med smak av valnötter som jag hittade i en bok om provensalsk matlagning. Jag bakar det i formar med det går lika bra att baka frallor eller vanligt bröd av det. Smakar ljuvligt till en kopp te eller till soppan.
 
Efter två nätters obefintlig sömn har jag försökt att inte göra någonting idag. Jag har lyssnat på radiodokumentärer, sommarpratare och myst med hunden. Jag gillar verkligen inte känslan av att vara så seg att huvudet inte hänger med, inatt hoppas jag att jag får sova, det här med att vakna om och om igen och inte kunna somna om är ingen hit.
 
Det känns som att hösten är på intåg. Idag har det regnat och blåst och i morse fick jag känslan av att många har gett sig av från ön. Jag har fortfarande inte badat och hoppas på en riktigt varm augusti.
 
Valnötsbröd
 

1 pkt färsk jäst
5 dl mjölk
8 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl hackade valnötter
3 msk honung
1 stor nypa salt
 
 
Blanda ut jästen i mjölken och rör ner honung och salt. Arbeta in mjölet och valnötterna pö om pö  och låt jäsa i 45 min. Knåda igenom brödet ordentligt och lägg det i 2 st formar alt forma två bröd. Låt jäsa i 30 min och grädda därefter på 225 grader i ca 30-40 min beroende på hur stora bröden blir.
 
 
#1 - - Sandra Ehrsköld:

Åh, jag Ä L S K A R valnötsbröd!!! Detta ska jag prova så fort min ugn är lagad (ja, den är sönder - katastrof!). Hoppas det blir dopp i veckan för din del då. Jag har inte heller badat på hela sommaren och det kommer nog inte bli av heller... Kram S

#2 - - Katarina:

Så gott det ser ut! Valnötsost kunde passa bra på brödet!

#3 - - sofie mumsfillibaba:

Älskar nötter i bröd! Ger en så god smak!

Svar: ja, jag också, jag är nog rätt galen i nötter överlag hehe :)
Karin