Saffranscheesecake - en favorit i repris
De här pajerna tänker jag baka i helgen  - en saffranscheesecake som bakas i portionsformar och serveras med blåbär. Jag fullkomligt älskar saffran, från saffransglass till traditionella saffransskorpor. Det är kul att det är en krydda man kan piffa till det mesta med, en lammgryta blir till exempel fantastiskt med ett par gram saffran.  I helgen skall jag också göra saffranskola enligt Underbara Claras recept. Har ni några bra saffransrecept?
#1 - - Alexandra - kärlek på tallrik:

Åh, jag älskar också saffran, och den där cheesecaken ser verkligen LJUVLIG ut! Jag måste också baka något med saffran snart, jag har abstinens här hemma ;)

#2 - - Amy's piece of cake:

Älskar också saffran så här i juletid är det än mer befogat att använda det i både bak- och matlagning! :)Jag har hittills på bloggen bakat saffransskorpor och saffranskaka (båda Leilas recept). Ska nog försöka mig på saffranstryfflar snart tror jag...Detta ser underbart gott ut, mums! Tack för en inspirerande blogg och som du märker så bakar jag lite av det du har bakat och länkar tillbaks till dig! :)

#3 - - Katarina:

De här ser så ljuvligt goda ut!

#4 - - sofie mumsfillibaba:

De där såg ju smarriga ut. Och saffranskola låter ju inte dumt. Gjorde en Vit kladdkaka med saffran förra året som inte var så dum: http://mumsfillibaba.blogspot.com/2010/12/vit-kladdkaka-med-saffran.html

#5 - - Dina:

Prova saffransris som man äter i iran. Underbart gott!

#6 - - Blopparna - Emmy:

Mums vad gott det där lät och ser ut! Något man kanske borde prova!

#7 - - Kim:

Saffran i fisksoppa! Och saffransbullar med mandelmassa och lingon: http://tantrussinsbak.blogspot.com/2010/12/guldbullar.htmlJust den här bilden du har får mig att gå bananas här hemma - det ser så fint ut!

#8 - - Sofie Strahl:

Vart köper ni er saffran? Det är ju hutlöst dyrt :O

#9 - - Sandra:

Mandelbiscotti med saffran - mums! Säg till om du vill ha receptet..

#10 - - Veronica:

Ja verkligen =) Älskar att julbaka :)

#11 - - pilla:

Gjorde en toppgod adventskaka med saffran, äpple, nötter och vaniljliknande sås. Mums! recept finns via bloggen http://pernillabredolt.blogspot.com