Bananmuffins

För några veckor sedan var jag i Cancun på forskningskonferens och hade med mig Peter och Ellen. Vilket ställe! Galet vackra stränder men varmt och fuktigt... jag åt iaf mitt livs nästa guacamole, galet fina tortillas på blå majs och hör och häpna, bananmuffins. Jag vet inte om bananmuffins ingår i mexikanarnas vardag men jag  åt dem som fika varje dag... Hade ett gäng övermogna bananer hemma och slängde ihop ett gäng muffins. Tunga, saftiga och perfekta till brunch eller eftermiddagsfika. Ett tips är att ha i en dl hackade valnötter och/eller mörk choklad. Galet gott! 

(null)

Bananmuffins, ca 12 st
100g mjukt smör
3 ägg
2 dl strösocker 
3 mogna bananer 
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg, smör och socker vitt och fluffigt. Mosa bananerna med en gaffel och rör ner tillsammans med övriga ingredienser. Blanda väl. Klicka ut i muffinsformar och grädda på 175 grader i ca 15 min.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Visa fler inlägg