Kardemummakaka med rabarber & jordgubbskompott

(null)


Jag kokade kompott på rabarber och jordgubbar i helgen helgen. Brukar äta den med gräddmjölk eller en klick vispad mascarpone. Det blev en del över som fick åka ner i en kardemummakaka. Det här är en tyngre kaka med filmjölk i smeten. Saftig och fin! I övrigt är det här förmodligen årets stressigaste vecka, värre en julveckan... Önskar er en fin midsommar!

(null)

(null)

Kardemummakaka med rabarber & jordgubbskompott

2 ägg 
2 dl strösocker
150 g smält smör
4 dl vetemjöl
2 dl filmjölk
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt samtliga övriga ingredienser och rör om tills du har en slät smet. Täck en kakform med bakplåtspapper och häll i smeten. Toppa med ca 2 dl kompott. Grädda på 175 grader i ca 35 minuter. 


(null)

(null)

Rabarber & jordgubbskompott
250 g rabarber
100 g jordgubbar
2 dl socker
Skala rabarbern och skär i ca 2 cm tjocka bitar. Dela jordgubbarna. Lägg i en kastrull och häll över socker. Sjud på svag värme i ca 10 min. 

(null)

(null)