Pestosnurror

(null)


Den här tiden på året slår mitt italienlängt till. Jag gillar Italien allra bäst på våren och hösten. Florens i juli är olidligt, oftast 30 grader och galet mycket turister. På hösten och våren är det fortfarande varmt, lite kyligt på kvällen och lagom livligt i staden. Då kan man lätt få tag på en plats på en uteservering, spontan gå in på en restaurang och få ett bord eller orka stå i lagom långa köer till museerna.  I fredags botade jag (nåja) längtet med pizza och i vanlig ordning fick jag pizzadeg över. Jag brukar baka pestosnurror av den överblivna degen. Tänk kanelbullar fast med pesto. De är perfekta att frysa in och plocka fram till soppa eller en sallad. 

(null)


Pestosnurror, ca 30 st
50 g jäst
4 dl vatten
Ca 10 dl vetemjöl samt mjöl till utbakning
1 tsk salt 
1 msk olivolja

Gör så här:
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt därefter olja, salt och vetemjöl. Bearbeta till en smidig deg, gärna i maskin. Låt jäsa under duk i ca 45 min. Kavla ut till en rektangel och bred ut peston. Rulla ihop och skör skivor som är ca 3 cm tjocka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och jäs i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda snurrorna i ca 12 min. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)