Spaghetti med citron och vitlök

(null)

Det finns dagar när man behöver mat. Fort. Den här pastan har räddat livet på mig (och därmed andra i min närhet) många gånger. I skrivande stund sover Ellen i sin vagn och jag har precis lagat pastan på 15 minuter och ätit den på 4.  Lätt som en plätt! Smör, citron och vitlök gör tricket. Har du parmesan och persilja eller basilika hemma är det ännu bättre. Har du dessutom tid att planera att du ska laga den här rätten kan du slänga ner ett gäng grovt hackade hasselnötter också. Servera med massor av parmesan och saken är biff. Lovar att det kommer funka till och med till söndagsmiddagen. 



(null)

  • citron
  • vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • Hackad persilja
  • Riven parmesan
  • Salt och svartpeppar
  •  Skala och skiva vitlöken tuntTvätta citronen och riv skalet och pressa ur saften.Torka den och riv skalet, helst ganska grovt. Pressa ur saften.  Smält smöret i en stekpanna och låt vitlöken fräsa med en kort stund, den ska inte få färg. Tag av stekpannan från plattan och rör ner citronsaften. Blanda ner nykokt pasta, salta och peppra och servera med riven parmesan och persilja. 
(null)

(null)

(null)