Rostad aubergine och paprikaröra

 
Sommarens mest lagade sås.  Paprika, aubergine, lök och vitlök rostas i ugnen ocg mixas sedan till en tjock sås. I ärlighetens namn innehåller den här såsen sällan samma ingredienser när jag laga den eftersom jag brukar blanda i grönsaker som blivit över. Ibland åker en bit zucchini med eller ett gäng övermogna tomater. Ett perfekt sätt att ta tillvara på grönsaker som börjar bli lite vissa helt enkelt. Det fina med den här såsen är att den passar till allt och lyfter de flesta rätter. Den är finfin till grillat kött men allra helst och mest äter jag den till sallad, t.ex. med halloumi eller som på bilden, en enkel risonisallad. 
 
 
Rostad aubergine och paprikaröra
2 auberginer alt 1 aubergine och 1 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
1/2 dl olivolja
 
Sätt ugnen på 225°C.
Skär auberginen i mindre bitar, kärna ur och skär paprika i mindre bitar. Skala vitlöken och rödlöken och skär rödlöken i klyftor. Vitlöksklyftorna kan vara hela. Lägg grönsakerna i en ungsfast form. Ringla över olivolja och salta och peppra. Grilla i ugnen i ca 20 min, eller tills grönsakerna fått ordenltigt med färg. Mixa samman med hjälp av en mixer eller stavmixer till en slät sås. Förvara i kyl. 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Arianne:

Så gott det där såg ut, både salladen och röran, måste provas! :)

#2 - - iseedee:

Det ser jätte gott ut! =) Och nyttigt.

#3 - - Lisbeth Albrektson:

Tittar ofta runt på olika bloggar för att få ny inspiration. Att besöka din blogg innebär vackra matbilder och fantasifulla smaker. Slog nu till och köpte din kokbok och den är en källa till fina stunder i köket... tack för det Karin 🇮🇹🇫🇷🇸🇪

Svar: Vad kul att höra Lisbeth! :D
Karin Högberg