Bönor med citron och hasselnötssmör


(null)


För ett par veckor sedan hängde vi några dagar i Malmö och jag gjorde det jag älskar mest med Malmö-handlade grönsaker på Möllan. Det känns alltid lite märkligt att besöka Malmö, en stad som jag faktiskt levt i. Det jag saknar mest förutom vänner är maten. Utbudet är fantastiskt, inte minst möjligheten att handla grönsaker på torget nästan året runt. 

Jag fick med mig ett gäng fina vaxbönor och haricot verts hem och vi åt dem som vi brukar, lättkokta och sedan vända i brynt smör med vitlök, citron och hasselnötter. Rätten äg perfekt till kött eller t.ex grillad lax. Ibland tillsätter jag stekt ostronskivling och då står rätten helt på egna ben. 

(null)


Bönor med citron och hasselnötssmör

200 g bönor

50 g smör

1 citron 

1 vitlöksklyfta 

1 dl hasselnötter

Bladpersilja 

Salt och svartpeppar

 

Koka upp saltat vatten i en kastrull och koka bönorna i ett par minuter. Häll av vattnet. Bryn smör i en stekpanna och häll i bönorna. Pressa över vitlök, riv ner citronskal och smaka av med salt och peppar. Hacka hasselnötterna och persiljan och rör ner i bönorna.


(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


#1 - - iseedee:

Så gott det ser ut! Och det är JU så himla gott med färska grönsaker.