Desserter pavlova, tårta, vegan

Vegansk marängtårta med hallongrädde och frukt

 
 
I helgen har Hanni som är vegan varit här hemma och vi testade att baka en veganska marängtårta. Jag är den första att erkänna att jag kände en stor skepsis till att kikärsspad och socker skulle bli en lika bra marängtårta som en vanligt marängsmet gjord på ägg blir...Men, jag blev motbevisad! Marrängbotten blev superfin, krispig och torr och funkade perfekt som tårtbotten. Det bästa av allt, den smakade inte kikärtor... Vi fyllde den med sojagrädde med mosade hallon och mald vaniljstång och en massa frukt. Gott!
 
Vegansk marängtårta
spad från 1 burk (ca 400 g) kikärtor
1,5 dl socker
1 nypa mald vaniljstång
 
Fyllning:
3 dl vispad sojagrädde
1 nypa mald vaniljstäng
2 dl hallon
blandade frukter t.ex. kiwi och physsalis
 
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa kikärtsspadet tills det börjar bli fluffigt, tillsätt sockret pö om på och vispa till du har en vit och slät marängsmet. Du ska kunna vända på bunken utan att marängen rinner ut, då är den klar.
Bred ut en rund botten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 2 timmar. Stäng av ugnen  och låt marängen stå kvar i ugnen på eftervärmen. Låt marängen svalna och fyll sedan med sojagrädden och frukterna.
 
 
 
 
 
 
#1 - - EVELINA:

Ser jättegott ut! Var själv skeptisk första gången jag testade vegansk maräng, men det är verkligen jättegott :D

#2 - - Linn:

Men mums - så gott det ser ut. Får totalt vårkänsla av dina bilder! Jag har aldrig testat att göra vegansk maräng, men det verkar ju verkligen enkelt. Känns inte så omöjligt att kasta sig ut i trots allt...

#3 - - Amanda Niclasson:

Ser gott ut!

#4 - - Sara Ekman:

Åh vad gott!! :)