Allmänt #thenorrmans #danmark #resa

The Norrmans

(null)

För ett par veckor sedan tog vi en mini-mini-semester hos The Norrmans som är ett alldeles nyöppnat B&B ca en timme utanför Köpenhamn. Stället har snabbt blivit en favorit bland rese-och inredningsbloggare och det är inte svårt att förstå varför. Platsen är underbart vacker och inredningen likaså. Jag älskade de små oaserna runt om i trädgården där man antingen kunde få en stund för sig själv eller med andra. Det jag föll mest för var dock lugnet, naturen och möjligheten att äta middag tillsammans med de andra gästerna. Kravlöst, spontant och bara härligt. Jag fick den där känslan av att ha kommit hem fastän jag var ute efter att komma bort och det är härligt när den känslan infinner sig. När maten dukades upp på långbordet i trädgården och sorlet kom igång gick mina tankar till Villo de Corsano, en pytteby utanför Sienna. Vi spenderade ett par dagar där på en bondgård för ett par somrar sedan och jag har längtat tillbaka sedan dess. Lugnet, naturen, och de sena hemlagade middagarna med de andra gästerna. Nyslaget hö, toscansk bröd och hembakade pajer till frukost. Jag överraskas varje gång av hur middagar tillsammans med totala främlingar som man förmodligen aldrig kommer träffa igen kan bli så spontana och trevliga.  Vi kommer definitivt komma tillbaka till The Norrmans, det är en dansk version av Toscana och perfekt när man vill komma bort en stund.  Missa för guds skull inte möjligheten att äta middag tillsammans med de andra gästerna, det kan bli ett minne för livet. För mig kommer vistelsen på The Norrmans alltid vara förknippade med uppladdningen inför disputationen. Nu är den avklarad och ett nytt kapitel väntar.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Allmänt buffémat, färskpotatis, laxsnittar, midsommarbuffé, midsommarmat bästa midsommarmaten sill potatissallad, midsommarsallad, midsommarsill, potatissallad, sill

Midsommarmeny - i samarbete med Spisa

 
 
 
Midsommarhelgen närmar sig med stormsteg och jag har satt ihop en lättlagd midsommarmeny i samarbete med Spisa. Fylld av färska örter och härliga smaker som passar perfekt  till grillat kött eller fisk. Årets midsommarsill är smaksatt med timjan, citron och en touch av vitlök, riktigt fina smaker som gifter sig fint till potatis, rädisor och knäckebröd. I år äter vi även en klassisk färskpotatissallad med italiensk twist, det vill säga den är smaksatt med soltorkade tomater och oregano. Dessutom, fräscha laxsnittar med dill och citron! Önskar er alla en riktigt fin midsommarhelg!
 
 
 
Färskpotatissallad med soltorkade tomater och oregano, 4 pers
Bufféernas räddare i nöden. Passar till allt och gillas av alla. Lovar!
 
ca 1 kg kokt färskpotatis 
rödlökar 
1 knippe rädisor
4 tomater
ca 100 g blanda sallad, t.ex. ruccola, mangold, spenat
1 dl hackade, soltorkade tomater i olja
1 dl olivolja
1 citron (saften)
1 kruka färsk oregano
salt och svartpeppar

Dela potatisen och lägg i en bunke. Skär tomaterna i mindre kuber. Tvätta och ansa rädisorna och skär i tunna skivor, blanda med potatisen. Tillsätt sallad, hackade soltorkade tomater och ringla över olivolja, pressad citron samt salta och peppra. Hacka oreganon fint och blanda hela salladen ordentligt. 
 
 
Timjansill med citron och vitlök, 4 portioner
Ingen midsommar utan sill! Årets sill är krämig, smaksatt med timjan och citron och en touch av vitlök. 
 
ca 500 g 5-minuterssill
rödlök
1/2  kruka timjan
1 dl fet crème fraiche
1 dl gräddfil
1 citron (skalet)

Häll av vattnet från sillen och lägg den i en bunke. Rör ner gräddfil och creme fraiche. Hacka rödlöken och timjan fint och rör ner i sillen. Riv citronskalet fint och rör ner i sillblandningen. För vara i kyl i en burk med lock. Allra godast blir sillen om den får stå till sig ett par dagar innan servering. 
 
 
 
Laxsnittar med dill och citron, 4 personer
Perfekta på buffén eller som tilltugg till midsommarbubbel. Det går alldeles utmärkt att dubbla, eller trippla satsen. Tänk på att brödet blir mjukt om du lägger på laxröran innan servering. 
200g kallrökt lax
1 dl creme fraiche 
saft från 1/4 citron
2 sommarlökar
1/2 kruka dill
salt, peppar
citron och dill till dekoration 
 
Hacka laxen till mindre bitar. Skär sommarlöken i tunna skivor. Rör samman lax, lök, citronsaft, salt och peppar och creme fraiche. Hacka dillen fint och rör ner. Låt stå i kyl innan servering. Rosta brödet och dela på mitten. Lägg på ca 1 msk laxröra på varje snitt och garnera med en klyfta citron och en dillkvist. 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg