Falsk carbonara

(null)


Det finns inte en italienare som skulle godkänna det här receptet på carbonara men vi gillar det här hemma. Vi använder både grädde och lök och därför är det här receptet inte en "äkta" carbonara men gott blir det! Tillsammans med färsk pasta svänger man ihop middagen på 15 minuter och det passar två nyblivna föräldrar perfekt. I juli kom vår efterlängtade lilla dotter Ellen och numera är ingenting sig likt. Vi njuter i fulla drag av denna underbara lilla människa. 

Falsk carbonara, 4 port
500 g färsk tagliatelle 
2 paket bacon 
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
4 ägg
dl vispgrädde
2  dl riven parmesanost
Salt och svartpeppar
Olivolja till stekning 

Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.  Skär baconet i ca 2 cm breda bitar och stek i lite olivolja tills det börjar få färg. Riv parmesanen fint och blanda ihop med ägg och grädde i en skål. Rör ner blandningen i baconet och rör om. Salta och peppra. Tillsätt den nykokta pastan. Servera med riven parmesan. 

(null)

(null)



Visa fler inlägg