Kyckling och grönkålssallad med mango-chili-korianderdressing

 
I det här blogginlägget är det dressingen som spelar huvudrollen. Den har förgyllt mina luncher och middagar de senaste veckorna och den kan förvandla den enklaste grönsallad till en smakbomb. Jag har ätit den till otaliga kycklingsallader med grönkål men du kan använda den till det mesta i salladsväg. Jag gissar att den till exempel gör sig fint till grillad haloumi eller skaldjur. Receptet är inspirerat av en sallad jag åt i Paris nyligen och ja, jag har verkligen höftat... Du kan dra ner på koriandern och chili om du vill men jag tycker att den bara gör dressingen godare. 
 
I övrigt har jag spenderat förra veckan i Italien, närmare bestämt Neapel, Amalfikusten och Florens. Det har blivit ett gäng finfina pizzor, mängder med biscotti och espresso och galet många pastarätter. Galet gott! 
 
 
 
Mango-chili-koriander-dressing (ca 2 port)
 
1 mango
2 lime
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1/4 kruka koriander
1/2 röd chilifrukt
salt och svartpeppar
 
Skala mangon och skär den i mindre bitar. Skala vitlöksklyftan och hacka fint. Dela chilifrukten och tag ur kärnorna.  Lägg allt i en mixer och mixa tillsammans med olja och smaksätt med salt och peppar och pressa ner limesaften. Förvara i kylen. 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg