Kyckling & kött, Vardagsmat kycklingbiffar, rostade morötter

Kycklingbiffar med rostade morötter

 
Det här är en vardagsrätt som går på repeat hemma hos oss, kycklingbiffar och rostade morötter, som vanligtvis serveras med fetaost, en klick grekisk yohgurt och den sallad vi råkar ha hemma. Jag brukar variera biffarna, ibland åker någon tsk hackad grön chili ner i smeten, eller färsk koriander.. Morötterna är en favorit, ibland rostas de med spiskummin eller á la naturel som här. Koriander och rikligt med lime är pricken över i:et. Jag använder kycklingfärs till biffarna men det går också fint att använda t.ex. blandfärs, såklart. 
 
 
Kycklingbiffar med rostade morötter, 4 port
800 g kycklingfärs
1 röd lök
1 ägg
1 vitlökfklyfta
1 tsk finhackad grön chili (valfritt)
salt och svartpeppar
netural olja till stekning
 
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka eller riv löken och vitlöken fint. Blanda med samtliga övriga ingredienser. Forma biffar av en rågad matsked färs och stek i olja ca 4 min på varje sida. 
 
1/2 kg morötter
olivolja
salt och svartpeppar
 
Sätt ugnen på 200 grader och grill. Dela morötterna på längden och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen i ca 2o minuter. 
 
Servera biffarna med sallad, matlagninsypghurt, fetaost, färsk koriander och limeklyftor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Carolin:

Men så gott! :O

#2 - - Anne Forstén:

Exakt mina favoriter. Måste testa! Du har en otroligt vacker blogg. Soliga hälsningar från Anne på Landebistro(i Finland).

#3 - - Cecilia Andersson:

Åh, det där måste vi prova. Såg hur gott ut som helst.

#4 - - Fredrik:

De ser fantastiskt goda ut! Måste testa!