Zeinas Muhammara

 
 
Vänner! Long time no see. Aldrig någonsin i min blogghistoria har uppehållet varit så långt. De senaste fyra veckorna har bokstavligt talat swishat förbi och vi har hunnit med en italienresa, ätit förbaskat mycket god mat och firat en vän som fyllt 40. Häromdagen lagade jag ett recept från en av mina absoluta favoritbloggare, Zeina. Hennes blogg hittar du här.  Zeina och jag träffades för första gången på prisutdelningen till Matbloggspriset 2015, hon fick ta emot priset för Folkets val och sedan dess har vi hängt på bloggresor och olika event och det är alltid lika härligt att ses! Den här paprika och valnötsröran, Muhammara, är precis sådan mat jag älskar, massor av smak, superlätt att göra och passar till allt. Jag brukar ju inte direkt följa recept till punkt och pricka, t.ex. använde jag fler gula paprikor än röda vilket gjorde att min Muhamarra blev ljusare än Zeinas, men god! Vi åt den till grillat kött men den är också perfekt till ett gott bröd och lite olivolja.  Originalreceptet som jag inspirerades av hittar ni här. Trevlig sommar på er vänner!
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg