Sallader & grönsaker, Vegetariskt blodapelsin, fänkål

Rostade rotfrukter och fänkål med blodapelsin & honungsglaze

 
 
Välkommen till ytterligare en operation rensa kylskåpet. Jag måste säga att vi blir bättre och bättre på att äta ur kylen, snarare än att fylla på och slänga. Häromdagen hittade jag på ett alldeles nytt recept med sådant som fanns i kylen och det blev rostade rotfrukter och fänkål med en glaze på blodapelsin och honung. Till det åt vi en grillad lammkorv och det blev finfint! Nästa gång jag lagar den här rätten ska jag testa att blanda ner kokta belugalinser vid serveringe, tänker att det nästan blir som en hel måltid i sig. I övrigt då? Jo tackar som frågar. Tiden rusar, som vanligt, iväg, och vi har de senaste veckorna hunnit med både Malmö, Hamburg, bihåleinflammation och en väldigt massa skrivande. Livet på en pinne!
 
 
Rostade rotfrukter och fänkål med blodapelsin & honungsglaze, 4 personer
 
2 st fänkål
4 morötter
2 palsternackor
2 blodapelsiner
2 tsk honung
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
 
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort roten på fänkålen och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Skala morötterna och palsternackan och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form. Dela blodapelsinerna och pressa ut saften och blanda med honung, olivolja samt salt och peppar. Ringla över grönsakerna och blanda ordentligt. Rosta i ca 30 minuter i mitten av ugnen. 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - AngelicasVärld:

Men så smarrigt!!! Ser ju underbart ut!

Önskar dig en fantastisk fredag!