Bröd, bullar & kakor blåvallmofrön, citronkaka

Citronkaka med blå vallmofrön

 
 
Vi spenderade förra veckan i ett soligt Rom. 17 grader, sol och många koppar espresso på uteserveringar får summera det hela. Underbart! Till något helt annat. Kakor. Mjuka sådana för att vara mer exakt. Jag är väldigt förtjust i såna där kakor jag kallar för "te-kakor", de är ofta tunga, saftiga, hade lätt platsat som rekvisita i Downton Abbey (allt som gör det får för övrigt pluspoäng) och de blir ofta godare efter ett par tre dagar i kylen. Den här citronkakan med blå vallmofrön pimpad med en sockerlag är den typen av kaka. Det är den där kakan som står i kylen och som man på väg ner till vadragsrummet råkar slinka förbi och skära av en bit, för att inte tala om när man ätit lunch eller kommer hem vrålungrig från jobbet. Allra bäst skulle jag dock säga att den här kakan gör sig till en kopp stark earl grey eller en kopp kaffe. I brist på solen i Rom kan den faktiskt få dimman att lätta lite...
 
 
Citronkaka med blå vallmofrön
150 g mjukt smör
1 citron
3 dl socker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl filmjölk 
3 msk blå vallmofrön
 
Glasyr
2 msk citronsaft
1 dl florsocker
 
Sätt ugnen på 175°C. Täck en avlång bakform med bakplåtspapper allt smöra den och bröa med ströbröd. Tvätta citronen och riv skalet fint. Vispa smör, ägg, citronskal och socker. Tillsätt mjöl, bakpulverm vallmofrön samt filmjölk och blanda till en slät smet. Häll smeten i kakformen och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Rör ihop citronsaften med florsockret och häll över kakan när den svalnat. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



.
 
 
 
 
#1 - - Mirre - Sweetwords:

Oh så gott och det tyckte fina vovven också det verkade =D