Vegetariskt vegetarisk julmat saffransfalafel, grillad pumpa, rödkålssallad

Ugnsbakade äpplen och palsternackor med hasselnötter och timjan

 
 
Vi fick väldigt många äpplen på vårt lilla äppelträd i år och jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra med alla. För några veckor sedan rostade jag några av dem tillsammans med palsternackor, rödlök och timjan och serverade med hackade hasselnötter till en fläskstek. Det funkade fint! Jag tänker att detta är ett perfekt tillbehör på julbordet eller till julmiddagar med kalkon eller stek. Ett tips är att skära äpplena i större bitar än palsternackorna eftersom de inte behöver så lång tid för att bli bakade. Ha en riktigt fin andra advent kamrater!
 
 
Ugnsbakade äpplen och palsternackor med hasselnötter och timjan, 4 pers
Ca 200g palsternackor
5 äpplen
2 rödlökar
Ett par kvistar timjan
100 g hasselnötter
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
 
Skala palsternackorna och skär dem i mindre bitar. Dela äpplena och tag ur kärnhuset. Skär rödlöken i klyftor. Lägg allt i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Salta och peppra och strö över hackad timjan. Baka på 175 grader i ca 30 min. Hacka hasselnötterna grovt och strö över vid servering. 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anders:

Oj vad gott det ser ut! Får bli något liknande ikväll tror jag! :-)