Bröd, bullar & kakor, Desserter, Tårtor chokladkaka, chokladtårta, påsktårta, världens godaste chokladtårta

Chokladtårta med passionfruktsgrädde och jordgubbar

 
Hej vänner! Glad påsk på er! Hälsningen kommer lite sent, jag skyller allt på badrumsrenovering och diverse deadlines (på den fronten intet nytt). Statistiken skvallrar om att det varit en rejäl skara här inne den senaste veckan och det är tydligt vad som äts i påsk, lamm, bakelser och lemoncurd toppar topplistan. Vi har hållit en relativt låg profil må matfronten, inte en endaste sillbit, kokt ägg eller hembakat knäckebröd, det måste vara första gången någonsin! Desto mer laxpaj, baguetter och så den här chokladtårtan. En klassisk fransk chokladtårta som jag pimpade med passionssfrukt och jordgubbar. Bra så. Den här tårtan räcker till minst sex personer och blir bara godare om den får stå en natt i kylen. I övrigt har jag totalt snöat in på tv-serisen The affair, oj vad bra! Rekommenderas varmt. 
 
 
 
Chokladtårta med passionfruktsgrädde och jordgubbar
150 g smör
200g mörk choklad, ca 70 procent
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1/2 tsk bakpulver
smör och ströbröd till form
 
3 dl vispgrädde
3 passionsfrukter
3 dl jordgubbar
 
Smält smöret. Hacka chokladen fint och rör ner i smöret, rör tills chokladen smält. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt och rör därefter ner choklad och smörblandningen. Tillsätt mjöl, salt och bakpulver och rör försiktigt ihop smeten. Smöra och bröa en form och bred ut fyllningen. Grädda på 175 grader i ca 25-30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna. Vispa grädden och blanda med passionsfruktkärnorna. Bred ut grädden på kakan när den svalnat och garnera med jordgubbar.