Pasta kantareller, linguine, svamp

Linguine med kantareller och grönkål

 
 
Det här är sannerligen den bästa tiden på året. Kålen, kålen, kålen och svampen, svampen. Svampen! För ett par veckor sedan, när vi var på besök i Lidköping, köpte jag hem ett par kilo kantareller och sedan dess har de förgyllt allt från torsk till omeletter eller som här, en snabbt ihopslängd linguine med kantareller och grönkål. Egentligen är ju det här någon typ av pyttipanna, dvs. jag tog det jag hade över och hemma. Lite pasta, lite kantareller, grönkål, ett gäng tomater och så lite citron på det. Tada! Som alltid är det just de där rätterna som gör sig bäst på bloggen och som blir mest omtyckta. I skrivande stund har jag, åter igen, gått på semester. Känslan? Obeskrivligt härlig! Jag tackar vädergudarna för att det fortfarande ä magiskt fint att bada. Kaffestunerna på en klippa med en bok är den bästa semestern jag kan önska mig. Ha en riktigt fin helg kamrater!
 
 
Linguine med kantareller och grönkål, 4 personer
 
2 pkt färsk linguine 
100 g körsbärstomater
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
200 g kantareller
ca 4-5 "kvistar" grönkål 
1 citron
färsk timjan
smör och olivolja
salt och peppar
 
Koka linguinen i väl saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Ringla olivolja och lite smör en en stekpanna och stek svampen tills den börjar få färg. Hacka löken och vitlöken fint och låt den steka med tills den mjunkat. Tag bort kålen från "stammen" och skär den i mindre bitar, fräs den i någon minut tillsammans med kantarellerna. Tillsätt slutligen tomaterna och pressa över citronsaften samt salta och peppra. Låt fräsa i någon minut. Blanda pastan med svampblandningen. Hacka timjankvistarna fint och tillsätt vid servering. 
 
 
 
 
 
#1 - - Isabell:

Mums, detta ser helt himmelskt gott ut! :)

#2 - - Jenny:

Ska absolut prova det någon dag!