Desserter havtornsmousse

Havtornsmousse med skorpsmulor

 
Det är den tiden på året då havtornen lyser illgula i det stora buskage jag kör förbi på väg till jobbet. Varje gång jag kör förbi tänker jag att imorgon, då ska jag plocka... I helgen blev det av! Precis som alltid sticks buskarna något fasansfullt men resultatet är alltid lika fint. Tidigare år har jag gjort havtornssoppa (recept hittar du r) men i år blev den en mousse med skorpsmulor. Lite extra gott är det om skorporna innehåller choklad, havtorn och choklad är nämligen en finfin kombination. Ett tips för dig som vill förvara moussen smart och slippa kladd, häll upp den i stora spritspåsar och spritsa därefter ut den i glas/skålar/muggar. 
 
 
Havtornsmoussse med skorpsmulor, 6 port
2 dl koncentreraqd havtornsaft
1 dl vatten
2 gelatinblad
1 dl strösocker
3 äggulor
2 dl vispgrädde
ca 6 skorpor till servering
 
Blanda saften socker och äggulor i en kastrull och vispa medan smeten sjuder på svag värme. Lägg gelatinet i vattnet och låt dem bli mjuka. Vispa ner i äggsmeten och tag av kastrullen. Vispa grädden hårt och blanda ner i äggsmeten när den svalnat. Förvara moussen i kylen. Servera med krossade skorpor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Sofie:

Vilka härliga foton! Havtornsmoussen lät ju supergod :D