Årets sill 2016

 
Det är äntligen dags att avslöja Årets sill! I december fick jag vara med i juryn som år år bestod av den ständige ordföranden och skådespelaren Peter Harryson, kocken och krögaren Christian Hellberg, kocken och mångsysslaren Alexandra Zazzi, Sjöräddningssällskapets VD Rolf Westerström och så jag. Vi träffades på restaurang och hotell Salt och Sill på Klädesholmen och ägnade kvällen åt att provsmaka fyra inlagda sillsorter varav en skulle väljas till Årets sill. För det första var det förbaskat gott och för det andra förbaskat svårt att välja en vinnare! Men, efter många om och men fick vi fram en favorit och det blev Anchochili & Ingefära som tog hem det hela. Motiveringen lyder: p ”Stig in i sillens underbara värld med doft och smak av ingefära, chili och citron. En sill för både nybörjare och proffs. En överraskning!” . 
 
Årets Sill är en premiumsill som varje år utses av en namnkunnig jury. En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och arbetet för ökad säkerhet till sjöss. Projektet Årets Sill är ett samarbete mellan restaurang Salt & Sill på Klädesholmen och Klädesholmen Seafood. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar. Salt & Sills köksmästare skapar varje år fyra moderna sillinläggningar till Årets Sill. Inläggningarna presenteras sedan för en expertjury som slutligen utser Årets Sill. Den 6 juni varje år firas ”Sillens dag” på Klädesholmen. Då har man också säljstart av Årets Sill som då presenteras på scen. Årets sill går endast att köpa under ett års tid från och med 6 juni. Mer info hittar du här.
 
Peter och Alexandra in action. 
 
 
 
 
Vi spenderade natten på Salt och SIlls flytande hotell - otroligt mysigt!
 
 
 
 
Akilles var med. Förstås. 
 
 
Inlägget presenteras i samarbete med Klädesholmen Seafood.
 
 
 
 
#1 - - Inez:

Vilken rolig grej att vara med att göra! :) Lät spännande!