Sallader & grönsaker, Vegetariskt polkabetor, sallad med betor

Sallad med betor, fetaost och mynta

 
Det råder inget tvivel om att jag gillar betor i alla dess fomer. De har en magisk dragningskraft, det är sällan jag gär förbi grönsaksdisken utan att få med mig ett par påsar polka och gulbetor. De är ju så goda och så bra att ha till det mesta. Här i en finfin kombination med fetaost och mynta som går att förändra. Ät salladen som den är eller pimpa den med quinoa, matvete eller varför inte bönor, grillad kyckling och salladslök? Det går också bra att istället för att strimla betorna fint göra tunna skivor med hjälp av en mandolin. Passar också på att säga hej till ytterligare en skara nya läsare - ni är varmt välkomna! Kul att ni hittade hit! Var den fina gröna skålen kommer ifrån? Från Moltaz design! Hemsidan hittar du här.
 
Sallad med betor, fetaost och mynta 4 port 
4 polkabetor
4 gulbetor
100 g fetaost
1 kruka mynta
3 msk olivolja
svartpeppar och salt
 
Skala betorna och skär dem i ca 1/2 cm tjocka skivor och skär dem därefter i tunna stavar. Lägg dem i en skål, smula över fetaosten och ringla över olivolja. Salta och peppra. Avsluta med att strö över myntablad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - rememberthiis.blogg.se:

Ser gott ut :) härliga färger

#2 - - Emma:

Mums, vilken glad maträtt! Måste testas! :D

#3 - - Kokerskan Ruts barnbarn :

Vad vackra polkabetorna blev i salladen!

#4 - - GoJord:

Vad härlig det ser ut med betorna! Dessutom helt rätt för denna säsong, det är exakt sådan här inspiration man behöver just nu när solmogna tomater fortfarande är 6 månader bort.

Jag och en kompis håller på att starta ett företag där vi ska sälja råvaror från lokala producenter. Vi gillar det du skriver och vill inspirera folk till att laga mer mat och baka hemma. Skulle vi kunna få länka till dig från vår sida?

Svar: Hej Theresia! Visst är det härligt med betor! Självklart får ni länka :) Det går även bra att använda bild om ni vill det. Vänliga hälsningarKarin
Karin Högberg

#5 - - GoJord:

Härligt! :) Har du en mailadress om vi vill komma i kontakt med dig?

Svar: Javisst, du når mig på karin.hogbergkonsult@gmail.com
Karin Högberg