Bröd, bullar & kakor, Desserter bakelser, citronmuffins, italiensk maräng pistage franska maräng maräng choklad, påskbuffe

Citronbakelser med maräng och hallon

 
 
Det regnar och känns mer som en dag i oktober, men i själva verket är det ju långfredagen. Vi går på sparlåga, snickrar lite, plockar lite, läser lite, och bloggar lite. En lång, lång helg ligger framför oss och det bästa av allt, jag har både en påskdeckare och en påskserie som ligger och väntar. Bra så.  Sugen på en lättlagad efterrätt eller fika i påsk? Då är det här receptet för dig. Bakelser, eller egentligen muffins topparde med italiensk maräng och så lite hallon och pistagenötter på det. Jag testbakade dessa förra helgen och de fick många tummar upp av smakpanelen. Vill du göra muffinsen ett par dagar i förväg? Inga problem, däremot bör du lägga på marängen samma dag som du serverar dem. 
 

Citronmuffins

3 ägg
100 g smör
4 dl mjöl
2,5 dl socker
1 dl fet creme fraiche
3 tsk bakpulver
1 citron, saft och rivet skal
2 dl hallon till garnering
1 dl hackade pistagenötter till garnering
 
Vispa samman ägg och socker tills det är vitt och fluffigt, Smält smöret och tillsätt det i smeten, Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt rivet citronskal och vallmofrön. Grädda på 175 grader i ca 15 min.
 
Italiensk maräng
2 äggvitor
2 dl socker
1 dl vatten

Häll äggvitor och 1 dl socker i en bunka och vispa i ca 10 min. Värm undertiden vatten och 1 dl socker och låt koka upp till sockerlag. Lagen skall vara helt genomskinlig. Häll den kokande lagen i bunkenmed äggvitorna och vispa i ytterligare 15 min tills du har en fast marängsmet. 
 
Bred ut maräntgmeten på muffinsen och bränn av med en gasolbrännare. Dekorera med hallon och hackade pistagenötter. 
 
 
 
 
 
 
#1 - - rememberthiis.blogg.se:

oh dom ser jättegoda ut :D

#2 - - angelicasvarld.blogg.se:

Men så gott det ser ut!!

Hoppas du får en härlig långfredag och påsk!

#3 - - Lismari Iramsil:

Det ser ju alldeles underbart ut. Vackert och gott :D