Pasta ärtpesto

Spaghetti med ärt- och myntapesto

 
Det här är rätten som aldrig ser likadan ut när jag lagar den. Det beror framförallt på att det är en sådan där rätt jag lagar när både kylskåpet och magen ekar tom och snabbt behöver fyllas på. Jag har nästan alltd frysta ärtor hemma, och de är perfekta att använda till pesto. Den här peston innehöll bland annat mandlar och mynta men ibland gör jag dem utan mynta eller utan mandlar beroende på vad jag har hemma. Jag pimpade pastan lite extra med knaperstekt bacon men rätten funkar precis lika bra utan. 
 
Nationaldagen har firats på Klädesholmen där även Sillens dag firades. En sisådär 3000 personer besökte eventet, vilket var nytt besöksrekord, fantastiskt roligt! Vi testade Årets sill och en finfin pulled lax i tunnbröd. Det som återstår att göra den här helgen är att titta på ett avsnitt av Game of Thrones. Och därefter engelsk deckare...
 
 
 
Spaghetti med ärt och myntapesto 4 port
3 dl gröna ärtor
1 dl mandlar
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
ca 4 stjälkar färsk mynta
salt och svartpeppar
 
spaghetti till 4 personer 
200 g knaperstek bacon till servering
 
Lägg ärtorna i en kastrull med vatten och låt sjuda i ett par minuter. Lägg samtliga ingredienser i en bunke och mixa till en pesto med hjälp av en stavmixer.  Om peston blir för torr kan du tillsätta ett par matskedar vatten. Servera med nykokt spaghetti och knaperstekt bacon.
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Hur gör du för att få till pastan sådär snyggt på fatet?