Linssallad med nektariner & myntayoghurt

 
 
I skrivande stund befinner jag mig i Biarritz. I veckan har jag jobbat mig igenom Frankrike och idag är första lediga dagen. Igår kväll besökte vi sen kända stranden där surfare samsas om vågorna med barn och semesterfirare. Vilken strand! Och vilka vågor! Jag är helt hooked på Biarritz, det var faktistkt inte alls som jag hade tänkt mig. I min inre bild såg jag något av franska rivieran framför mig men istället möttes vi av ett avslappnat, Barcelona aktig energi med underbart vatten. Jag trivs. Till dagens recept. Linssallad med nekatriner till grillad lax. Bättre sommarmat än det här finns nog inte. Lättlagad, går att variera i oändlighet och passar perfekt till grillat. Ni känner mig så ni vet att jag brukar använda det jag har hemma och den här gången blev det nektariner, rädisor, vårlök och mynta. Precis som vanligt går det bra att ändra och lägga till eller ta bort. Jag serverade salladen till en helgrillad lax, det blev finfint!
 
 
 
Linssallad med nektariner & myntayoghurt 4 pers
6 dl kokta, kalla linser
3 nektariner
ca 10 rädisor
2 vårlökar
ett par kvistar basilika och mynta
salt och peppar
olivolja
 
Dela nektarinerna och tag ur kärnorna och skär i klyftor. Tvätta rädisorna och skär i tunna skivor. Skär öven löken i tunna skivor. Blanda linser, lök, nektariner och räisor på ett fat eller i en bunke. Ringla över lite olivolja och salta och peppra. Riv örterna grovt och blanda ner i salladen. 
 
Myntayoghurt
3 dl turkisk yoghurt
3 kvistar mynta
2 msk olivolja
salt och peppar

Hacka myntan grovt och blanda med youghurten, salt, peppar och olivolja, Förvara i kylen.