Sallader & grönsaker, Vegetariskt ugsnbakad butternut med ricotta

Ugnsbakad butternut med ricotta och valnötter

 
 
Januari månad har aldrig varit en bra bloggmånad för mig, jag är allmänt opepp och dagsljuset lyser med sin frånvaro, läs det är svårt att ta bra bilder. Däremot är januari-mars mina bästa skrivmånader, det finns ingen jul som väntar där framme, ingen sol som lockar eller ett hav som bjuder in till båtturer. Istället arbetsro och många timmar vid datorn. Jag håller även på med en allmän kylskåps och kylrensning och den här rätten är ett av resultaten, en ugnsbakad butternut med ricotta och så lite valnötter och örter på det. Den visade sig smaka fint till grillad kyckling men jag gissar att den klarar sig fint alldeles på egen hand. Beroende på hur du äter pumpan kan du räkna med minst 1/4 pumpa per person.
 
 
 
Ugnsbakad butternut med ricotta och valnötter 4 port
 
1 butternutpumpa
100 g ricotta
2 dl valnötter
1 näve färska örtor, t.ex. basilika eller oregano
salt och svartpeppar
olivolja
 
Dela pumpan på längden och tag bort kärnorna. Skär ca 2 cm breda jack i pumpan, men låt inte kniven gå helt igenom. Bred på ricottan och ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Baka i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter. Hacka örterna och valnötterna grovt och strö över vid servering.