Sallader & grönsaker, Vegetariskt piementos de padrdons

Piementos de padrón med chèvre

 
Om jag skall sammanfatta den senaste veckan så  konstaterar jag att vi fryser.  Vi eldar i vedspisen och värmer vetekuddar. Akilles sover under ullplädar och värmer mina fötter medan jag jobbar. I övrigt är den svarta hunden i sitt esse. Han väntar spänt på att ytterdörren skall öppnas varje morgon och om det har kommit mer snö är lyckan total. Det händer att vi äter också och den här veckan har jag blivit lätt beroende av Piementos de padróns gratinerade med chevre. Söta gröna chilifrukter möter salt ost och kärlek uppstår. Det här är ett perfekta festtilltugget, eller mingelmaten. Tar fem minuter att göra och klarar sig själva i ugnen. 
 
 
Piementos de padrón med chevre
100 g piementos
100 g chevre
2 msk olivolja
salt och peppar
 
Skölj chilifrukterna och dela dem på längden. Ringla olivolja i en ugnsfast form eller plåt och lägg chili med skaled nedåt. Skär ca centimetertjocka skivor av osten och lägg på chilin. Salta och peppra. Gratinera i ca 5-8 min på 175 grader.