Sallader & grönsaker, Vegetariskt meatfreemonday, vegorätt

Meatfree monday - rödkål och edamamesallad

 
Jag vet, ni vill inte läsa mer om rödkål nu, men jag måste bara visa det här receptet, dels för att det återspeglar min verklighet, vi äter den nämligen ett par gånger i veckan, men också för att den är så god, jag gillar den skarpt, och den passar till det mesta (har för övrigt börjat fundera över om rätter som passar till det mesta inte bör få en egen kategori här på bloggen snart, det verkar ju nämligen vara ett genomgående tema...). Grunden är enkel, rödlåk och edamamebönor, lite blandad sallad eller bladspenat och så lite olika pimpningar på det. Ibland blir det en enkel lime och olivoljedressing, lite överblivna nötter som valnötter eller hasselnötter och ibland grön chili. Vi äter den ofta till stekt haloumi eller tofu eller grillad kyckling, imorgon tänker jag servera den till fisktacos. Trevlig måndag kamrater!
 
Rödkål och edamamesallad 4 port
1/2 rödkålshuvud
100 g edamamebönor
3 salladskökar alt 1/2 purjolök
2 rejäla nävar bladspenad/blandad sallad t.ex. mangold eller ruccola
3 msk olivolja
1 lime (saft)
salt och peppar
Extra pimpning: 1 grön lime, finhackad, 2 dl grovhackade nötter t.ex. valnötter eller hasselnötter
 
Skär rödkålen i strimlor, tvätta purjolöken/salladslöken och skär även den i tunna skivor. Blanda rödlök, edamamebönor och lök i en skål. Ringla över olivolja, pressa över lime och salta och peppra. Blanda väl. 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Kim:

Dö-snygg också! Jäklar!
Kan man bli kär i en sallad?

Svar: Haha! Jag tror faktiskt det är möjligt, den här får faktiskt mitt hjärta att slå lite snabbare ;)
Karin Högberg

#2 - - Karro och King :):

Åh va gott och vilka underbara bilder! :)

#3 - - Lise Hauge:

Den ser veldig god ut! Hvor får du tak i edamamebønner?