Rester, Vegetariskt bruschetta, ostronskivling, vaxbönor

Bruschetta med ostronskivling och polkabetor & vaxbönor med citronsmör

 
Det finns dagar man inte orkar laga middag och igår var en sådan. Dessutom ekade kylskåpet tomt, eller snarare fanns det en brokig blanding av lite av varje. Så vad blev det?   Bruschetta med spenat, ostronslivling och polkabetor, (säg det som inte ser flådigt ut med en skivad polkabeta?), vaxbönor med citronsmör och så lite annat smått och gott till det. Bra så.  Från det ena till det andra, jag stötte på ett begrepp inom forskning om marknadsföring inom sociala medier för en tid sedan. Forskarna pratar om att vi har en imaginär bild av vår publik, dvs. den är inte baserad på fakta utan vi antar att de som läser det vi skriver är si eller så. Det stämmer väl in på mig. Jag föreställer mig att mina läsare är kvinnor, runt 35-40, matintresserade och sen så har jag inte tänkt så mycket längre. Det slår mig alltid att jag ofta blir förvånad när folk säger att de läser min blogg, om de inte passar in i den där "kvinna- 35-40- mallen". När jag började blogga för en sisådär fem år sedan var jag mycket mer medveten om läsarna, men det var också mer av dialog på den tiden, mer kommentarer och mer interaktion. Allt det där verkar ha flyttats till andra medier som Facebook och Instagram. Trist på ett sätt, kul på ett annat. I övrigt har jag börjat räkna ner till semestern, jag har ju inte haft min än. Om exakt två veckor tänker jag stänga ner datorn, och försöka koppla av i ett par veckor. 
 
 
 
Bruschetta med ostronskivling och polkabetor & vaxbönor med citronsmör
 
Bruschetta med ostronskivling och polkabetor, 4 pers
4 skivor bröd
ca 100 g ostronskivling
1 näve färsk spenat
3 polkabetor
1 vitlöksklyfta.
smör och olja till stekning
salt & svartpeppar
 
Ringla rikligt med olivolja in stekpanna och stek tills brödet är gyllene. Lägg brödsivorna på en bit hushållspapper och låt rinna av. Skiva svampen grovt och stek i smör och olja. När svampen fått färg tillsätter du spenaten och saltar och pepprar. Riv förrsiktigt med vitlöken på brödskivorna och lägg på svamplandningen. Skala betorna och skär dem i tunna skivor och lägg på brödet. 

 
Vaxbönor med citronsmör
Ca 500 g vaxbönor
ca 50 g smör
1 citron
 
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i vaxbönorna och koka dom i ca 5 minuter. Häll av vattnet och spola vaxbönorna i kallt vatten. Bryn smöret tills det börjar få en gyllene färg. Blanda ner rivet citronskal och saften och häll över bönorna. Servera genast. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Jelly:

Vilka fantastiska bilder! Polkabeta... visste inte ens att något så fint fanns 😁 ha en fin dag!!

Www.brandersibi.com

#2 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

gud va gott de såg ut

#3 - - Rebecca Fexby:

det där ser magiskt ut!

#4 - - GoForFit:

Åh, herre vad gott!