Desserter kamutvete

Bakade plommon med vaniljglass och honungsrostat kamutvete

 
Egentligen gillar jag frukter som plommon och persikor precis som de är men den här tiden på året smakar de inte specielllt mycket och då passar det fint att ugsnbaka dem för att locka fram smakerna. Det här är är en supersnabb efterrätt som går att göra, inte bara med plommon, utan även te.x. nektariener, persikor eller aprikos. Den här gången använde jag kamutvete som jag rostade med lite honung, det går även bra att använda t.ex. matvete om du hellre vill det. Eller nötter, eller vad som helst som tillför lite crunch och struktur. Till det en kula vaniljglass och sen är det klart. 
 
Bakade plommon med vaniljglass och honungsrostat kamutvete 4 pers
 
4 stora plommon alt 8 mindre
1 vaniljstång eller 1 nypa ekologiskt vaniljpulver
1 dl socker
saft från 1/2 citron
3 dl kamutvete
2 msk honung
Vaniljglass till servering
 
Sätt ugnen på 175 grader. Dela plommonen och tag ut kärnorna. Lägg dem i en ugnsfast form, strö över vaniljpulver och socker. Pressa över citronsaften. Baka i ca 15 minuter. 
Strö ut kamutvetet på en plåt med bakplåtspappre. Ringla över honungen och rosta i ugnen i ca 5-8 minuter på 175 grader, vetet skall vara gyllenbrunt. Servera plommonen med glass och kamutvete. 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Thomas Juhl:

Hej Monika,

Håber at du har det godt.

Vi vil gerne sende dig en inspirationspakke af vores lakrits. Vil du sende din adresse, så skal vi sørge for, at du tilsendt produkter snarest

God weekend fra lakridsfabrikken!

Thomas

#2 - - Ajli Müller:

det ser ju helt otroligt ut :D

#3 - - Mikaela Geberg:

Låter ju otroligt gott! :)

#4 - - Anneli:

Kamutvete är en favvo!!!
Ska man rosta dem kokta eller okokta?

Svar: De ska vara okokta :)
Karin Högberg

#5 - - Anita:

Vilka underbara bilder du bjuder på!! :D