Rostade betor och potatisar

 
 
Det här är rätten som räddar helgen. Och måndagens lunchlåda.  Lika lätt att laga till två som tio hungriga gäster och passar utmärkt till det mesta. Snåla inte med varken olivoljan eller saltet och låt dem rostas ordentligt, då smakar både potatisen och betorna som bäst. Jag tycker polkabetor och gula betor funkar bäst till den här rätten, men med största sannolikhet går det även bra med rödbetor. Ett tips är att servera aioli till - mumma! Recept på aioli hittar du här
 
Rostade betor och potatisar ca 4- 6 port
Ca 1 kg potatis
ca 1 kg blandade betor
ca 2 dl olivolja
flingsalt och svartpeppar
ev. örter t.ex. persilja till servering
 
Skala betorna och skrubba potatisarna. Dela potatisen och betorna i lika stora bitar så att tiden i ugnen blir densamma. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisarna och betorna i en ugnsfast form, ringla över olivolja och salta och peppra. Rosta i ca 30 minuter i mitten av ugnen. Strö över hackade örter vid servering. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Ljuva Julia:

Det ser ju sannerligen makalöst ut :D

#2 - - Linnéa - The Hungry Gosling:

Så gott! :)

#3 - - Svart-Stina:

Det ser supergott ut. Jag brukar rosta rödbetor, olika rotfrukter och blanda med olika örter, purjo, vitlök, svartpeppar m.m. Nästan alla kombinationer blir gott.

#4 - - Christina:

Oj, ytterligare ett toppenrecept som jag har nytta av, tack!