Kalvragu med timjan

 
Det har på många sätt varit en händelserik vecka. Radioprat, bloggande och juryarbete känns väldigt främmande att skriva om med tanke på attentaten i Paris. Jag och Peter besökte Paris för bara en månad sedan och det känns så fruktansvärt att tänka på det som hände där i fredags kväll. Vi har pratat om Paris hela helgen, lyssnat, pratat minnen, tittat på fotografier och tänkt på de vi träffat i Paris men framför allt på offren och deras familjer. 
 
Vår hund Akilles har gjort oss varse om att allt inte varit som det brukar den här veckan. Han har inte varit helt nöjd med att vi rest mycket och haft andra jobbtider än vanligtvis. Det har inneburit att jag haft en hund i knät/vid fötterna/på huvudkudden/utanför toadörren samt ett konstant mutande med kex... Vem fasen har skämt bort den hunden så...?! Jag har iaf lagat mat i helgen. Det blev en kalvargu med massor av timjan och vitlök. En riktigt bra helgmiddag, den klarar sig själv och gillas av alla. Vi åt den med bönpasta men du kan såklart använda vilken pasta du vill. Har du ingen kalvfärs hemma går det lika bra med bland- eller nötfärs. Det låter mycket med tre vitlölöksklyftor, jag vet, men det blir gott, väldigt gott...
 
 
 
Kalvragu med timjan och vitlök 4 port
500 g kalvfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 citron
2 burkar krossade tomater
1 kruka färsk timjan
salt och svartpeppar
olivolja
 
Hacka löken och vitlöken fint. Ringla lite olivolja i en stekpanna och stek löken på medelhög värme tills den mjunkat, men det skall inte få färg. Tillsätt färsen och stek tills färsen börjar få färg. TIllsätt krossade tomater, rivet skal från citronen, salt och svartpeppar. Finhacka ca hälften av timjankvistarna och tillsätt i såsen. Låt puttra på svag värme i ca 15 minuter. Servera med nykokt tagliatelle och garnera med timjankvistar. 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Johanna:

ser gott ut!

#2 - - Helena:

Tack för en trevlig föreläsning på Kajutan igår kväll:)

Svar: tack själv, jättekul att du kom!
Karin Högberg

#3 - - Alexander Sundqvist:

Såg riktigt gott ut! Väldigt snygg tallrik måste jag säga!