Bröd, bullar & kakor glutenfria scones, scones, sockerfria scones

Päron och mandelscones

 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det lagas förfärligt lite mat i det vaniljvita köket för tillfället. Vad som görs mer av är att signera böcker, skriva konferenspapers, bekämpa bihåleinflammation (jo jag börjar hämta mig nu..) och att experimentera med olika mjölsorter. Här har ni ett av resultaten av experimenten: päron och mandelscones. Ät dem med en klick smör, ost (varför inte grönmögel?) och lite marmelad och saken är biff. Receptet passar utmärkt till glutenallergiker eftersom det är bakat med mandelmjöl och bovetemjöl. 
 
 
Päron och mandelscones ca 8 -12 st beroende på hur stora du gör dem
 
125 g smör
4 dl mandelmjöl
3 dl bovetemjöl
1 ägg
1 dl mjölk
1 päron 
1 tsk bakpulver
1 gnutta salt
 
Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. Dela smöret i ca 1 cm stora kuber och blanda ner med de torra ingredienserna, tillsätt mjölk och ägg och riv päronet grovt och blanda ner. Arbeta snabbt samman en deg, överarbeta inte, degen skall fortfarande ha smörbitar i sig. Kavla ut degen på mjölad yta och skär eller använd glas för att stansa ut sconesen. Grädda på 200 grader i ca 15 min. Servera genast. 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Beatrice Jakobsson - Fotograf :

Ser sjukt gott ut! :)

#2 - - angelicasvarld.blogg.se:

Men va smarrigt det såg ut!! å så vackra bilder!

#3 - - Amanda:

Ser jättegott ut, och så fina bilder! :)

#4 - - Anna:

Tack för en fin sida och läckra recept :) ! Trenden att äta glutenfritt växer och folk som slutar äta gluten och ibland även mejeriprodukter mår i regel mycket bättre. För ca 2 år sedan sökte jag på nätet för min fibromyalgi, ledvärk och min mage som krånglat så länge jag minns och hittade en blogg som relaterade till mina besvär, och där fanns även böcker av Michael Håkansson som heter "gluten och mjölk-källan till moderna sjukdomar" och handlade om gluten. Jag köpte dessa (kan verkligen rekommendera dem) och efter att läst dem slutade jag med först gluten och sen mejeriprodukter och idag mår jag toppen. Här är en länk till författarens blogg som är ganska välbesökt: http://gluten-celiaki.blogspot.se/

#5 - - Marja:

Vilka vackra bilder, det ser verkligen jättegott ut! Och mums med päron i :)

#6 - - Josephine:

Mums! De ser jätte gott ut och vilka fina bilder :)

#7 - - Nora:

Åh vad gott!!!

#8 - - Elina:

intressant! :)

#9 - - Thea:

Åhh vad gott!!

#10 - - Robex Lundgren:

finna bilder

#11 - - Alexandra Park:

Ser så otroligt gott ut!!! Åh!

#12 - - EMMA:

Fyfaan va gott! :o

#13 - - Ida:

Det ser himla gott ut!

#14 - - Jasmine:

En så spännande variant av scones!
Kram

#15 - - JOSEFINE -:

Så gott det ser ut! x

#16 - - Alina Galimova:

Vad gott det ser ut, måste prova!!

#17 - - Sofia :

Åhh va gott det ser ut att vara :) Älskar scones, men har aldrig provat madelscones :D

#18 - - Annster:

Vad gott :)

#19 - - Mjolkfriabakverk:

Härlig kombo med mandel och päron!

#20 - - Carina:

Åh så gott det ser ut!

#21 - - JUNITJEJ:

Vad det ser gott ut!

#22 - - Ida D:

Åh, vilka drömscones! Äter själv mest glutenfritt och är ju så prima med nötter och bovete som dessutom innehåller en massa fint. Har du i solroskärnor också?

Hoppas du blir frisk från bihåleinflammationen snart! krya!

#23 - - Ellie:

Vad gott o fint det såg ut!

#24 - - Frida:

Åh vad gott! :D

#25 - - Elin:

Det både lät och såg jättegott ut. Fina bilder!:)

#26 - - Emma:

Herregud vad gott det ser ut! Och vilka fina bilder!

#27 - - Elisabeth:

Åh ser jättegott ut!

#28 - - Sara:

Ser riktigt gott ut :)

#29 - - Simone i Berlin:

Det låter verkligen som en ljuvlig kombo - päron, mandel och scones!

#30 - - JENNYH - Mammablogg:

Åh vad gott! Och fantastiskt fint porslin! :)

#31 - - skrivdivan.se:

Förnäma fröken frö... det där ser ju godare ut än de godaste godisar! I morgon blir det päron scones för miss Jones

#32 - - Sandra Lejonhjärta:

Måste testa! Tack för recept :)

#33 - - Amanda:

Men ååh vad gott!