Bröd, bullar & kakor glutenfria scones, scones, sockerfria scones

Päron och mandelscones

 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det lagas förfärligt lite mat i det vaniljvita köket för tillfället. Vad som görs mer av är att signera böcker, skriva konferenspapers, bekämpa bihåleinflammation (jo jag börjar hämta mig nu..) och att experimentera med olika mjölsorter. Här har ni ett av resultaten av experimenten: päron och mandelscones. Ät dem med en klick smör, ost (varför inte grönmögel?) och lite marmelad och saken är biff. Receptet passar utmärkt till glutenallergiker eftersom det är bakat med mandelmjöl och bovetemjöl. 
 
 
Päron och mandelscones ca 8 -12 st beroende på hur stora du gör dem
 
125 g smör
4 dl mandelmjöl
3 dl bovetemjöl
1 ägg
1 dl mjölk
1 päron 
1 tsk bakpulver
1 gnutta salt
 
Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. Dela smöret i ca 1 cm stora kuber och blanda ner med de torra ingredienserna, tillsätt mjölk och ägg och riv päronet grovt och blanda ner. Arbeta snabbt samman en deg, överarbeta inte, degen skall fortfarande ha smörbitar i sig. Kavla ut degen på mjölad yta och skär eller använd glas för att stansa ut sconesen. Grädda på 200 grader i ca 15 min. Servera genast. 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg