Hasselnötstbröd

 
En intensiv och förbaskat rolig vecka lider mot sitt slut. Jag har bläddrat, packat, skickat och pratat kokbok, kombinerat med att jag har befunnit mig i en skrivbubbla i kampen mot deadlinesen. Igår lagade jag mat i P4 väst, tack alla ni som lyssnade och till och med mailade under programmets gång! Det är förbaskat roligt att höra era synpunkter! 
 
Jag tittar i mitt fotoarkiv och konstaterar att ca 20 procent av de bilder jag tog i somras kom med i kokboken. En av de största utmaningarna har varit att med endast en bild förmedla en känsla, smak eller årstid kopplad till en rätt, på bloggen kan jag använda precis hur många bilder jag vill men det går ju inte i kokboken...
 
Ett av mina favoritrecept från boken; hasselnötsbröd. Det var ett av de första recepten jag skrev upp på listan över recept som skulle finnas med. Ät det till sallad eller soppa och när det börja bli torrt, rosta det och lägg på lite smör och marmelad. Eufori utlovas...
 
 
 
Hasselnötsbröd 2 st

 50 g färsk jäst

7 dl vatten

3 dl havregryn

2 dl hasselnötter

12-14 dl vetemjöl

1 nypa salt

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt, blanda i havregrynen och ca hälften av mjölet och låt jäsa över natten i kylskåpet. Hacka hasselnötterna grovt, gärna så att de blir halverade. Rosta dem i en het, torr stekpanna tills de får fin färg. Tillsätt nötterna i degen och arbeta in resten av mjölet. Arbeta degen i maskin i ca 15 min. Sätt ugnen på 225 grader. Forma två stycken bröd och låt jäsa på plåt med bakplåtspapper i ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min. 

 
 

 

 
 
#1 - - Louise:

Ser supergott ut :D

#2 - - ɑ n n i k ɑ:

Mums!

#3 - - Hemmakatten:

Grattis till kokboken! Ser jättefin ut! Jag gjorde reklam för den på min blogg, bland mina fredagsfavoriter. Hoppas att detta var OK. Ha en fin helg!

Svar: Tusen tack och tack detsamma!
Karin Högberg

#4 - - Johanna:

Gott!

#5 - - rememberthiis.blogg.se:

Mums!

#6 - - Johan:

Låter riktigt gott.

#7 - - Robex Lundgren:

fint

#8 - - Anna [foto]:

Åh, mums!!

#9 - - Biggeros:

Så gott bröd. Så härliga bilder÷)

#10 - - EMMA JOHANSSON:

Ser riktigt gott ut!

#11 - - JUNITJEJ:

Vad brödet ser gott ut!

#12 - - joe:

Så spännande :)
Ha en fin helg

#13 - - famlafint.blogg.se:

Gu så gott det verkar! Bröd med hasselnötter är ju bara så gott!

#14 - - Josephine:

Wow, vad gott det låter och ser ut. Måste prova :D

#15 - - JUNITJEJ:

Så gott!

#16 - - Malin´s Diner:

Tack snälla Karin! Jag älskar boken. Blir helt varm inombords när jag läser dina fina ord om den barndom och dina smakminnen och för att inte tala om Mollösund. Vill helt klart åka dit, älskar Bohuslän! Jättefina recept utan krusiduller, precis vad jag gillar.

Kram kram och grattis igen!
//Malin

Svar: Tack Malin! Det betyder så mycket att få höra vad du tycker! Det har varit så mkt jobb och så svårt att veta vart det ska landa.. Kram!
Karin Högberg